Cart

No products in the cart.

Cum păstrăm savoarea nucilor vara?

Cum păstrăm savoarea nucilor vara?

A trecut ceva timp de când nu v-am scris. În ultima perioadă pe lângă comenzile voastre (pentru care vă mulțumim 🙏) ne-am bucurat să începem un parteneriat cu un lanț de magazine cu produse naturale. Continuăm și să livrăm gustări sănătoase la birouri.

Astăzi vă scriem câteva tips&triks despre cum să păstrăm nucile pe timp de vară. Astfel să ne bucurăm de savoarea lor pentru mai mult timp. Presupunând că nu avem acasă dotările unui laborator precum cel al Nucim, cu temperatură controlată, zone diferite de temperatură și umiditate, însă cum păstrăm savoarea nucilor vara acasă:

  • ”A se păstra la loc uscat și răcoros”

    • Ce înseamnă asta în cazul nucilor? Produsele oleginoase au un puternic conținut de uleiuri naturale. Din acest motiv la temperaturi de peste 20 grade acestea își pot pierde din savoare și chiar deveni râncede. Aceasta râncezeală de fapt vine din cauza expunerii uleiurilor la căldură. Așadar, recomandăm păstrarea produselor oleaginoase la temperaturi de sub 20 grade.
    • De ce loc uscat? Oleaginoasele sunt produse naturale. Nivelul de umiditate este foarte important din mai multe perspective. Pe de o parte, ele au o umiditate naturală ce evoluează în timpul coacerii și a păstrării, care determina și savoarea miezului. Pe de altă parte, prezența umidității crescute poate duce la apariția mucegaiurilor și astfel miezul se alterează.
  • Le ferim de razele soarelui

Soarele e bun la nuci când acestea sunt încă în copac. După ce sunt recoltate, soarele nu aduce nimic bun miezului de nuci. Fie că vorbim de caju, migdale sau fistic, soarele le poate încălzi și deci altera și le poate usca prea mult.

  • Pungi resigilabile

Nu consumăm mereu întreaga cantitate de nuci caju, fisic sau migdale de la prima deschidere a ambalajului. Contactul cu aerul poate duce la pierderea gustului sau chiar alterarea produselor. Din acest motiv recomandăm folosirea recipientelor resigilabile. La Nucim oferim produsele in pungi resigilabile și ușor de folosit, se pot folosi și caserole care se pot închide.

Frigiderul poate fi o variantă de a păstra nucile pe timp de vară, însă aici e posibil să avem umiditatea prea ridicată și temperatura prea scăzută. Un dulap sau o debara de alimente poate fi o variantă mai potrivită, mai ales dacă este într-o poziționare mai răcoroasă. Păstrăm savoarea nucilor vara la temperaturi de sub 20 de grade, ferite de soare și umiditate.

caju beneficii

caju crud