Bogdan Chiriac, Nucim.ro, producător de gustări sănătoase: ”Clienții își doresc ambalaje prietenoase cu mediul și le apreciază pentru că sunt resigilabile și reutilizabile”

Bogdan Chiriac, Nucim.ro, producător de gustări sănătoase: ”Clienții își doresc ambalaje prietenoase cu mediul și le apreciază pentru că sunt resigilabile și reutilizabile”

Născută în plină pandemie, dintr-o nevoie personală pentru gustări sănătoase de calitate, Nucim.ro propune o gamă foarte variată de nuci, semințe, cereale și fructe uscate. Am pornit de la o întrebare simplă: ce gustari îi pun copilului la pachet? Așa am ajuns să discutăm cu dr. Luiza Pîrvu, medic specialist cu experiență în diabet, nutritie și boli metabolice pentru adulți și copii. Au fost create 10 mixuri din nuci, semințe și fructe uscate, care conțin doar produse 100% naturale. Mixurile sunt bine echilibrate atât caloric, cât și ca aport de vitamine și minerale. 

Cum reducem risipa?

Produsele Nucim ies în evidență prin simplitate. Ambalajul și etichetele sunt simple, însă foarte practice: ”Ca producători, ne dorim să reducem cât mai mult amprenta de plastic pe care o lasă produsele noastre. Am ales astfel ca produsele noastre să fie ambalate în pungi ce conțin hârtie și sunt resigilabile. Astfel, produsele își păstrează prospețimea mai mult timp, chiar și după prima deschidere a ambalajului, prelungind astfel termenul de consum. Mai mult, ele pot fi si reutilizate pentru diverse produse alimentare din cămară.”  

Acțiuni concrete pentru a reduce ambalajele de transport

O analiză realizată de Transport Intelligence arată ca piața globală de logistica în comerțul electronic a crescut cu 19,9% în 2021. Pentru noi ca producător local Nucim, acest lucru a însemnat o oportunitate, iar acum majoritatea comenzilor vin din online: ”Clienții noștri comandă nuci, semințe, cereale și fructe uscate prin magazinul nostru online (nucim.ro) sau prin marketplace-uri. Pentru a reduce consumul de ambalaje folosite la colete, am decis să avem doar cutii de carton reciclabil. Le-am creat special pe dimensiunile produselor Nucim. Astfel nu mai e nevoie de alte folii sau umpluturi de protecție, care sunt de obicei din plastic. Astfel, produsele Nucim ajung foarte bine prin curier în toată țara.”

Urmărind mereu părerile clienților, cele mai multe review-uri pozitive cuprind și aprecieri pentru ambalajul prietenos cu mediul: ”Clienții Nucim își doresc ambalaje prietenoase cu mediul și le apreciază pentru că sunt resigilabile și reutilizabile”. 

Nucim ambalaj sustenabil