Cart

No products in the cart.

O pildă potrivită antreprenorilor la început

O pildă potrivită antreprenorilor la început

La început orice pas pe care îl faci, orice decizie pe care o iei și fiecare om pe care îl întâlnești contează. Am învatat în primele luni cât de important este să primești o vorbă bună, o încurajare sau o recomandare. M-am bucurat că în cariera mea am știut să fiu corect și să ajut pe cei din jurul meu. Atunci când ajutam, nu o făceam așteptând ceva în schimb, însa acum, se dovedește că faptele bune sunt răsplătite. Asta mi-a adus aminte de povestea fermierului.

”Un fermier lua an de an premiu pentru calitatea porumbului pe care-l cultiva. La toate târgurile ieşea primul. Avea cel mai bun porumb.

Un reporter a fost curios să afle secretul. A venit la ferma câştigătoare şi a constatat că la vremea semănatului, fermierul oferea tuturor vecinilor săi  de teren seminţe de porumb gratis.

Erau acelaşi seminţe pe care le semăna şi el. „Cum de faceţi acest lucru?, întrebă reporterul nedumerit.  Sunteţi în competiţie cu ceilalţi fermieri şi dumneavoastră le furnizaţi sămânţa?”.

Agricultorul îi răspunse zâmbind: „De ce nu? Ştiţi că vântul ajută la polenizare. Dacă vecinii mei ar creşte porumb inferior, şi porumbul meu va scădea în calitate. Eu le dau gratis sămânţă bună de la mine ca să-mi asigur calitatea  propriei recolte.”

Binele pe care-l faci se va întoarce cândva la tine.”

Sursă versiune pildă: RRA