Fulgi de grau, 750 g

12.00 lei

Graul este o cereala complexa si foarte bogata in substante nutritive, insa este foarte important sub ce forma este consumat.

Stoc epuizat

Descriere

Graul este o cereala complexa si foarte bogata in substante nutritive, insa este foarte important sub ce forma este consumat.

Nutritionistii recomanda in special cerealele integrale (si fulgii de cereale) in alimentatie, in detrimentul celor procesate.

Motivul este simplu: in prepararea cerealelor integrale se folosesc boabele in intregime, adica pastrandu-se cele trei parti ale sale: germenul, membrana interioara si cea exterioara.

Astfel beneficiem de intreaga lor valoare nutritiva, ceea ce inseamna un continut mai mare de minerale esentiale, vitamine, antioxidanti si fibre.

  • Fibrele insolubile ajuta la o buna digestie, iar fibrele solubile la scaderea colesterolului.
  • Fulgii de grâu sunt foarte nutritivi și energizanti.
  • Fulgii de grâu conțin carbohidrați, fibre dietetice solubile si insolubile, amidon, antioxidanti, vitamine (in special E si B), minerale – magneziu, siliciu, fosfor, potasiu și o cantitate moderata de proteine. Fulgii de grau sunt bogati în antioxidanți, în special în carotenoide beta caroten.
  • Fibrele dietetice continute ofera o senzatie de satietate de durata, ajutand la controlul obezitatii. Previn diabetul de tip 2.
  • Fulgii de grau previn diabetul de tip 2 – acestia sunt bogati in magneziu, care acționează ca un co-factor pentru mai mult de 300 de enzime implicate în utilizarea insulinei și a secreției de glucoză.
  • Consumul regulat de cereale integrale ajuta la controlul zahărului din sânge.
  • Conținutul de betaină din grâu previne inflamația cronică, un element cheie în durerile și bolile reumatice.

Proprietatea antiinflamatoare a fulgilor de grâu reduce riscul altor afecțiuni precum osteoporoza, boli cardiace, boala Alzheimer, declinul cognitiv și diabetul de tip 2.

Deoarece fulgii de grâu sunt bogați în fibre insolubile, asigură un timp de tranzit intestinal rapid și scad secreția de acizi biliari, care, in exces, reprezintă o cauză majoră a formării pietrelor biliare.

Fulgii de grâu reduc riscul de accident vascular cerebral, precum și de alte boli cardiovasculare.
Grâul este bogat în lignani numiți enterolactonă, care protejează împotriva bolilor de inimă.

Datorita fibrelor dietetice, se reduce considerabil nivelul tensiunii arteriale și se diminuează posibilitatea unui atac de cord.

Un aport ridicat de fulgi de grâu scade trigliceridele sau grăsimea din sânge. Acest lucru încetinește progresia aterosclerozei și a accidentului vascular cerebral.

Grâul acționează ca agent anticancerigen, reducand riscurile de cancer mamar si de colon.

Fulgii de grâu conțin proprietăți antibacteriene, care ajuta la reducerea efectelor adverse ale tractului digestiv cauzate de bacterii. Previne aparitia flatulenței, greței, constipației și distensiei abdominale.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Fulgi de grau, 750 g”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *