Descriere
Migdalele au fost subiectul mai multor studii clinice in ultimii ani, datorita beneficiilor aduse sanatatii, in special pentru inima, mentinerea greutatii corporale normale sau scaderea riscului de diabet zaharat.
Mixul de migdale crude este o gustare sanatoasa, cu un aport bun de proteine, grasimi nesaturate, fibre, vitamina E, magneziu si alte microelemente esentiale.
Migdalele sunt bogate in proteine vegetale, fibre (utile in detoxifierea colonica, preventia cancerului de colon si mentinerea siluetei), carbohidrati, lipide de cea mai buna calitate (care scad colesterolul “rau”), vitamine si minerale.
Migdalele contin si antioxidanti care elimina stresul oxidativ, protejeaza vasele impotriva leziunilor aterosclerotice, dar si nucleul celular impotriva diverselor agresiuni.
Astfel, migdalele reduc riscul de infarct miocardic, boli cardiovasculare, hipertensiune arteriala, dar si cancer.
Migdalele sunt bogate in:
- vitamina E (utila pentru sanatatea sistemului nervos, dar si pentru frumusete)
- vitamine din complexul B
- vitamina D vegetala
- vitamina A.
De asemenea, migdalele contin zinc, seleniu, magneziu (anti-depresiv), calciu, potasiu (pentru reducerea tensiunii arteriale, fiind si sarace in sodiu) si flavonoide.
Fiind bogate in fier si acid folic, migdalele ajuta la combaterea anemiei.
Migdalele sunt indicate in curele de slabire, continand substante active care accelereaza metabolismul si mobilizeaza grasimile din depozite.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.