Descriere
Fructele de caju sunt surse importante de acizi grasi nesaturati, proteine, fier, zinc, potasiu, folat, fosfor sau vitamina C.
Consumul moderat de oleaginoase in general contribuie la mentinerea greutatii corporale normale, iar excesul trebuie evitat, datorita aportului caloric semnificativ.
Nucile caju contin foarte multe substante nutritive, printre care si grasimi sanatoase, fiind, in acelasi timp, o sursa sanatoasa de carbohidrati, proteine si fibre.
Nucile caju sunt bogate in magneziu, cupru, fosfor, mangan, triptofan, omega 3 si flavonoizi.
Grasimile sanatoase, printre care si omega 3, au multe beneficii in special pentru artere, fluidizand sangele si prevenind aparitia cheagurilor.
Flavonoizii din caju intaresc sistemul imunitar si impiedica dezvoltarea celulelor canceroase.
Consumul regulat de caju previne formarea pietrelor la vezica biliara si contribuie la oxigenarea mai buna a creierului si tesuturilor, datorita magneziului continut de caju.
Nucile caju au efect diuretic, favorizand eliminarea toxinelor din organism. Grasimile si antioxidantii din caju imbunatatesc aspectul pielii, unghiilor si parului.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.